MAAK JE KLAAR VOOR DE TOEKOMST: KRACHTIG - GEZOND - GERUST

Bakken en koken

 

Feta-Paprika-Olijvencake

1 rode paprika - 1 groene paprika - 200 g feta, in blokjes - 80 g gemengde olijven - 4 eieren - 200 g boter, gesmolten - 250 g zelfrijzende bloem - 1 tl salie, gehakt – peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Snij de paprika’s in stukjes. Meng de eieren met de boter en doe er geleidelijk aan de bloem bij. Kruid met peper en zout.
  • Vermeng met de paprika’s, feta, olijven en salie. Beboter een bakvorm en bestuif hem met bloem ( je kan ook bakpapier gebruiken) Schep er het mengsel in.
  • Zet 40 minuten in de oven ( controleer met een breinaald of de cake ook binnenin droog is).
Smakelijk!
_____________________________________________________________

Zelf Granola of Cruesli maken.


Ik heb niet veel last van 'cravings' maar een van mijn laatste slechte gewoonten is het eten van country cookies. Ze smaken zelfgemaakt, bevatten haver en krenten, en lijken gezond. Ideaal rond 3 uur 's middags, als je een dip voelt opkomen. Maar als je daar een half pak van eet, kan ik je garanderen dat je je helemaal niet gezond voelt. En energie krijg je er ook al niet van. Na tien koekjes had ik altijd een vreemd gevoel in mijn maag. Ontevreden. Niet voldaan. Opgeblazen. Het leek zelfs de trek naar chocola of ander zoet goed alleen maar op te wekken. En om dat te vermijden zat ik dan meestal even later maar aan een gezonde boterham.

Ik heb sinds kort een beter alternatief: Granola (Krokante muesli). Zelfgemaakt.
Klik hier voor het recept

_____________________________________________________________


Geen opmerkingen:

Een reactie posten