MAAK JE KLAAR VOOR DE TOEKOMST: KRACHTIG - GEZOND - GERUST

Yoga TrainingYoga Training 

Wanneer is Yoga Training iets voor jou?
Als je graag een verandering maakt in je leven. 
Beter, gezonder, meer in balans, genieten, zonder angst.

In een Yoga training werken we individueel. 
Grofweg zijn de deelnemers aan een Yoga Training onder te verdelen in 5 groepen. Voor elke groep is een Yoga Training zinvol, maar de praktische aanpak verschilt steeds. Omdat elke individu anders is. Op een ander punt in zijn leven, met een andere aard, een specifiek verlangen of angst. Ieder zijn eigen verhaal. Dat verhaal laten we door jouw lichaam vertellen. En vanaf daar ontdekken we samen wat de eerste stap is naar een beter leven.
Lees verder en kijk tot welke groep jij denkt te behoren...

Yoga Training (YT) 
ter ondersteuning van het genezingsproces.

De Yoga filosofie biedt een waardevolle ondersteuning aan elk genezingsproces. Bijvoorbeeld wanneer je herstellende bent van een blessure, operatie, burn-out of depressie. Yoga versterkt de verbinding tussen lichaam en geest, waardoor je als vanzelf weer beter in je vel gaat zitten. 
Onze lesgevers werken veel samen met huisartspraktijken, kinesisten, sporters en welzijnsorganisaties. Yoga krijgt steeds meer de plaats die het verdient als het gaat om het zelf in de hand nemen van je eigen gezondheid. Met de wetenschappelijk ondersteunde ingrediënten als Mindfulness en Ademtraining (o.a. Coherent Breathing en Ademretentie) raakt yoga uit het zweverige hoekje. Yoga als een totale manier van leven wordt steeds gewoner voor een groeiende groep, gewone, mensen. Mensen die regelmatig oefenen voelen zich rustiger. Ze zijn geruster en functioneren beter dan voordat ze aan yoga deden.
Yoga bewijst zijn nut direct in het dagelijks leven. En daarnaast brengt de yoga-filosofie een relaxtere houding ten aanzien van het leven op zich. Je leven wordt weer leuk en interessant.

YT voor echte, echte Beginners (met een hoofdletter;).

Je leert de basis van de methode en leert al snel dat yoga meer is dan alleen maar lichaamsoefeningen. Je leert hoe je kunt ontspannen en beter kunt ademen. 
Na een individuele reeks kun je vaak instromen in de groepslessen. Hoe snel dat gebeurt is afhankelijk van je mogelijkheden en vooral van je motivatie. 
Je kunt met een Yoga Training van eens per 6 weken gemakkelijk van beginner naar gevorderde beoefenaar groeien. 

Beginners kunnen ook een Yoga training in een zelf samengestelde groep volgen. Dat kan twee wekelijks, of maandelijks of in welk ander ritme je dat wenst. De groep mag niet groter zijn dan 4 personen om maximale begeleiding te garanderen. Omdat je samen iets onderneemt is dit niet alleen tijd voor jezelf, maar ook samen met je familie, je gezin of vrienden/vriendinnen. Lees verder voor de tarieven.

YT voor mensen met weinig regelmaat.

Misschien kun je gewoon nog geen vaste tijd in je agenda vinden om de wekelijkse lessen te volgen. Dan plan je beter een training in met een vaste regelmaat die jij wel kunt volbrengen. Dat geeft voldoening en je boekt ook de resultaten. Dit is voor de doorzetters, want naast de trainingen zul je ook tijd moeten maken voor het oefenen thuis. We kunnen je laten zien hoe je dat het beste organiseert. Onze lesgevers staan zelf midden in het leven en combineren verschillende werkzaamheden, met de yoga filosofie als basis. Yoga is een manier van leven voor hen.

YT voor gevorderde yoga beoefenaars.

Een individuele sessie is een waardevol verdiepingsmoment voor yoga beoefenaars in het algemeen. Je leert bijvoorbeeld wat de diepere werking van een asana is. Of je ontdekt de fijnere werking van de adem door de beoefening van prānāyāma. Of we werken aan een schema om je voor te bereiden op een moeilijke houding die je graag leert. Je ontdekt welk vraagstuk er wérkelijk voor je ligt en op welke manier je hieraan kunt werken vanuit de yogafilosofie en de fysieke beoefening. Altijd is dat een oefening die je geestelijke en lichamelijke bewustwording zal bevorderen en het plezier vergroot in de ontdekkingsreis van het leven. 

Yoga Training voor specifieke klachten. 

Wat kun je verwachten?
Als je bij ons binnenkomt starten we altijd vanuit de huidige toestand. Meestal wordt er een verhaal verteld, gewoon omdat dat wel eens oplucht. Maar uiteindelijk kijken we naar wat het lichaam laat zien op dat moment. Je ademhaling, hartritme, spierspanning en relaxatie- en concentratievermogen zijn bijvoorbeeld zaken die heel belangrijk zijn om te begrijpen in welke toestand je werkelijk verkeert.

Tijdens de sessie wordt het steeds duidelijker welke zaken jou belemmeren om te kunnen zijn zoals je graag wil zijn.
Het advies bestaat uit oefeningen die je ontspannen en bewuster maken, of je versterken op de plaatsen waar dat nodig is. 
Nieuwe handvatten om je gezondheid in eigen handen te nemen.

Het goede nieuws? 
Yoga is een zeer uitgebreid, ingenieus systeem, dat zijn doel altijd bereikt, ook als je niet begrijpt waar het allemaal goed voor is. 
Tijdens het proces word je begeleid in elke oefening. Soms doen we ze samen, soms doe je ze alleen. Soms heb je een extra zetje nodig. In alle gevallen ligt de eind-regie steeds bij jou. Er gebeurt niets wat jij niet wil.

Matrix-methode
In sommige gevallen (psychosomatische klachten, angsten, trauma's, PTSS) wordt gebruik gemaakt van speciale hulpmiddelen. De Matrix Methode is er zo een. Het is een efficiënte methode die jou helpt de emotionele lading van de dingen te verwijderen, waardoor ze niet meer in de weg staan van je denken en voelen en je de gebeurtenissen weer neutraal kunt bekijken. Het unieke aan deze methode is dat je je verhaal niet hoeft te vertellen. Het is een methode, geen therapie. Direct inzetbaar en meetbaar.
Ook in een traject voor dyslexie/dyscalculie/ADHD/ADD is deze methode een goede ondersteuning en aanvulling.
Wij werken vaak samen met de begeleiders in deze processen.
Lees hier meer.

ZwangerschapIn het geval van zwangerschap zijn er aangepaste oefenschema's die je helpen voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Ook leren we je hoe je al tijdens de zwangerschap werkt aan een goede voorbereiding op de ademhaling ("De adem en het effect op pijn"). Het is ook een uniek moment om aandacht aan jezelf en je kindje te geven.
Spontane reactie van iemand die onlangs een zwangerschapstraining volgde: 

"Overladen met complimenten door vroedvrouwen en gynaecologe omdat ze het geen 10x per jaar meemaken dat iemand zo beheerst en geconcentreerd bevalt zonder epidurale. Een voorbeeld-bevalling zei de gynaecologe. Het verschil met de eerste keer was voor mij gigantisch!"
😊  

Hoe lang werken we?
Het is intensief werken, ongeveer anderhalf uur tot 2 uur lang. Hou daar van te voren rekening mee in je agenda.

Les mee naar huis
Je krijgt de les of het persoonlijk advies mee naar huis. Je mag ook de les opnemen met je gsm of ander opname-apparaat. Of ik neem het voor je op en kan het naar je toesturen. Niets is verplicht maar thuis regelmatig oefenen is de enige garantie op verbetering.

Vrijheid
Ook al volg je een Yoga Training bij ons, je bent zeker niet verplicht om je aan te sluiten bij de wekelijkse lessen van Yoga Diest. Als je de taal verstaat en je weet waarover het gaat kun je namelijk overal yogalessen volgen. Onze vereniging geeft je de middelen mee om voortaan elke cursus of workshop op het gebied van yoga zonder problemen te kunnen volgen.

Wat je ook doet, kies gewoon wat het beste bij je past op dit moment in je leven. Dan heb je meer kans van slagen en kun je een blijvende verandering maken.

Yoga Training past zich aan aan jouw agenda...

Een Yoga Training plannen we samen. Je stuurt ons een mailtje dat je er graag een boekt en vermeld er je tel.nr bij. Wij bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 

Wat kost het?
Een enkele individuele les kost €80. 
2 personen delen €100.
Groepen (tot 4 personen) betalen een vast bedrag van €120 per les van ongeveer 90-100 minuten. 

Samenvattend...
  1. Aanmelding: Je maakt een afspraak voor een Yoga Training via telefoon of door ons een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer. We bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 
  2. We bespreken wanneer je de Yoga Training zou willen plannen. Eenmalig, eens in de 4 of 6 weken, of anders...
  3. We werken ongeveer anderhalf to 2 uur. Neem je mat mee, want we gaan oefenen!
  4. Je krijgt persoonlijk advies dat je gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven, thuis of in de yogalessen.
  5. Je krijgt een oefenschema mee om thuis te oefenen.

Aanmelding voor Yoga Training

Stuur een email met je telefoonnummer naar dharmahart [at] gmail [punt] com, of vul het vragenschermpje in op de website van Yoga Diest, dan bel ik je terug om een afspraak te maken
óf bel ons rechtstreeks: 04 71709059.

Je mag je ook aanmelden door rechts op de pagina je naam en email-adres in te vullen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en je wordt niet gespamd.

Waar is de Yoga Training?

De Yoga Trainingen vinden plaats in Yogapraktijk Rode68, Testelt (3272).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten