Met je hoofd, je hart en je lijf terug op één lijn laat je je ziel vanzelf weer terug zingen…

donderdag 8 oktober 2015

MoM (13) Tip 5: Stop je neus eens wat vaker in groen...Moments of Mindfulness (13):
Stop je neus eens wat vaker in het groen!
(of je tenen in de modder...:)

Tip 5 voor meer zelfvertrouwen is heel simpel: Ga naar buiten. Het bos in, de tuin, met je neus in een bloem, je gezicht naar het licht. Of in de oksel van iemand die je graag ruikt...


Stop eens met die schoonmaak en prik een ander moment. Het kan. Het mag. 
En ook als je een off-day hebt: verzorg jezelf eens extra. Neem een luxe bad, overdag als je kunt. Doe iets geks! Ga met je blote voeten in het bos lopen. Stap in de vijver, sluit je ogen en laat alle prikkels op je inwerken. In de stromende regen in je blote billen door de tuin lopen... De toeristische route naar huis kiezen. Het maakt niet uit wat je doet. 
Maar doe het met volle goesting: met heel je hart en al je zintuigen.

Als je niet weet wát je kunt doen, overloop dan eens je normale gangen op deze gewone dag. Wat doe je meestal als je opstaat? Of als je op je werk arriveert? Of 's avonds als je na een lange dag weer thuis komt? 
Wat je ook doet, doe het anders. Doorbreek je patroon. 
En, heel belangrijk: doe het zonder iets concreets te verwachten. Doe het, beleef het en observeer wat er gebeurt. Je gevoel. Je gedachten. Het effect op de rest van de dag. 
Hou het klein, dat heeft meer effect op de lange duur. Grote dingen kunnen tijdelijk je zelfvertrouwen vergroten, maar om nou iedere keer uit een vliegtuig te springen als het even niet zo lekker gaat is te kostbaar en staat te ver van je dagelijkse leven. Voor de meesten onder ons in elk geval.

Kies voor iets natuurlijks. Stop je neus, of je tenen in het groen. Of in de modder. Of je gezicht in de regen. Hou iemand vast. Niet zomaar iemand natuurlijk. Of juist wel. Vraag wel toestemming als je voor het laatste kiest. ;)

Je kunt een schriftje bijhouden. Vertel dan wat je gedaan hebt, in welke situatie en wat het resultaat was. Probeer zo precies mogelijk te beschrijven wat je erbij voelde. En besef ook hoe je je voelt als je het noteert.
Doe dat een week lang.


Misschien heb je het al eens geprobeerd om je patroon te doorbreken.
Wat heb jij gedaan?
Laat jouw ervaring achter onderaan dit stukje.
Wie weet help je er iemand anders mee. (Geven maakt blij...)


Volgende week aflevering (14): 
Eerste hulp bij verandering: tip 6. 
Het is 'oké' om je niet goed te voelen...


Lees ook aflevering 12: 10 tips voor meer zelfvertrouwen. 
Of kijk in het blogarchief rechts op deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten