Met je hoofd, je hart en je lijf terug op één lijn laat je je ziel vanzelf weer terug zingen…

MatriXmethode

Wanneer er teveel en te zware dingen in de weg zitten, dan heb je soms een speciaal gereedschap nodig. Iets om de code te kraken zeg maar.
De MatriXmethode is zo'n gereedschap.

Als yoga therapeut hou ik er niet van om naar het verleden te kijken. Yoga gaat over NU, daar waar je je voeten op de grond voelt staan, daar ben je. En in het Nu zijn geen zorgen en geen angsten.
Maar als je ergens mee zit, dan word je een beetje uit het NU getrokken. Je angsten en zorgen overschaduwen de beleving van je dagelijkse leven als een donkere wolk. En je toekomst wordt er ook door beïnvloed. 
Wat er ook gebeurd is, hoeveel last je er ook van hebt, en hoe lang dat ook geduurd heeft: je kunt er alleen in het NU iets aan doen. En het mooie is dat (bijna)* ieder mens uitgerust is met het juiste gereedschap daarvoor.

Vanuit de yoga filosofie werk je in een welbepaalde volgorde die even eenvoudig is als een optelsom:
Je observeert de toestand zoals nu is.
Je stelt vast wat de oorzaak is.
Vervolgens voeg je toe wat ontbreekt. 

De yoga is echter een pad dat maar zo snel gaat als iemand mentaal en fysiek aan kan. Sommige mensen hebben na al die jaren van afzien geen enkel vertrouwen meer Niet meer in zichzelf en al helemaal niet in het bestaan van een oplossing. Dat is de reden dat mensen soms afhaken, nog voordat blijvende en merkbare resultaten geboekt zijn. 

MatriXmethode van Ingrid Stoop

Omdat iedereen recht heeft op een oplossing voor zijn probleem ontstond de behoefte aan een 'interventie methode'. Een methode die het obstakel 'gebrek aan vertrouwen' uit de weg zou ruimen. Dat is de MatriXmethode.


Wat ik zo prachtig vind aan de MatriXmethode?
Je eigen probleem op je eigen manier oplossen, hoe geweldig is dat?
Je hoeft niemand iets te vertellen (over datgene wat je bijna niet kunt of durft uit te spreken), je raakt de weg niet kwijt in het zoveelste gesprek over het verleden (graven leidt alleen maar tot nog meer gegraaf en dat heb je al genoeg gedaan) én JIJ kunt NU zelf iets doen aan jouw probleem (jouw oplossing komt namelijk helemaal uit jezelf!). De MatriXmethode is een super praktische methode en het sluit voor mij volledig aan op de leer van de yoga: enkel het hier en nu doet er toe. In het hier en nu kun je jezelf bevrijden van je probleem. Het NU is bovendien heel kort, een milliseconde of nog korter zelfs. Met de MatriXmethode gaan we terug naar die ene milliseconde en wat jij daarin hebt beleefd. 


MatriX?
We maken allemaal dingen mee in het leven. Leuke en minder leuke dingen. En daarvan heb jij een beleving in het NU. Je beleeft het verleden (en de toekomst) via indrukken van je zintuigen (zien, horen, voelen of denken). Die indrukken worden ergens in je lange termijn geheugen opgeslagen. Ze liggen daar totdat je iets soortgelijks ziet, hoort, voelt of denkt dat de herinnering weer tot leven wekt. Als je een trauma of angst hebt dan werkt dat net zo. Soms heb je daar zelfs elke dag last van en dan is normaal functioneren een opgave.
Met de MatriXmethode pakken we de manier waarop jij de gebeurtenis hebt opgeslagen systematisch aan. Hierdoor wordt de beleving ervan geneutraliseerd en kun je het als neutraal feit terug opslaan in je geheugen. Omdat het niet meer geladen is zal de herinnering niet meer op dezelfde manier in het NU beleefd worden. Je kunt er nu gewoon aan terugdenken zonder er een naar gevoel bij te krijgen.


Hoe lang duurt een sessie?
Je gaat meteen aan de slag, al vanaf het eerste moment. Omdat je geen verhaal hoeft te vertellen, en het proces in jouw hoofd en onder jouw regie gebeurt kunnen er binnen een kwartier zelfs al heel veel zaken opgelost worden. We werken telkens max. 1 uur. Als er dan nog veel werk ligt dan spreken we nog eens af. Meestal is het werk gedaan binnen 3 sessies. Wat kost het?
Een MatriXsessie kost €60 per uur. We werken maximaal 1uur en een half, afhankelijk van het verloop van de sessie.

Is de MatriXmethode iets voor mij?
De MatriXmethode wordt ingezet bij angsten en trauma's (faalangst, angst voor monsters, angst voor de toekomst en nare ervaringen, groot of klein) en wanneer je hoofd zo vol zit dat je je geleefd voelt. Maar ook als het gaat over leren leren (werkgeheugen, korte termijngeheugen en lange termijngeheugen), lezen en rekenen (dyslexie en dyscalculie). De MatriXmethode is een schitterende methode om die informatie op jouw manier op te slaan en opnieuw te gebruiken wanneer je het nodig hebt. 


MatriXmethode en dan?
Met de MatriXmethode doorbreek je wat jou in de weg zit. Een angst, trauma, een algemeen vervelend gevoel, dyslexie, dyscalculie.
Met yoga wordt je blik glashelder. Je merkt dat je met een groter bewustzijn ziet, denkt en handelt in de wereld om je heen en daardoor kom je alleen al minder in de problemen. Je herstelt de relatie met jezelf (zelfkennis geeft zelfvertrouwen en maakt weerbaar) en je toekomst wordt fel verlicht door de koplampen van je heldere geest. Je bent beter in staat om te luisteren naar de innerlijke stem van jezelf, dwars door de verschillende lagen van bewustzijn heen en in alle omstandigheden (daar oefenen we op). We starten met het lichaam, dat is altijd eerlijk en daarin zit alles wat jij al mee hebt gemaakt in verborgen. 


Ikzelf en de MatriXmethode
Ik beoefen al yoga sinds 1991. Het is voor mij een manier van leven.
Yoga reikt je alle middelen aan voor een intens, betekenisvol en gezond leven. Je ont-hecht jezelf aan oppervlakkige zaken als status, een grote auto, veel geld en spullen en de mening van een ander. Dingen die je voorheen wel belangrijk vond. Dat maakt je steeds vrijer.
Ook helpt het je bij het loslaten van oude sporen en gewoontes, of om jezelf te bevrijden van trauma's en angsten. De yoga (het boeddhisme, eeuwenoude kennis van de yogi's) is een fantastische psychotherapeut en met de yoga-filosofie als leidraad voor het leven wordt er al veel 'gedoe' opgeruimd.
Onder begeleiding van Ingrid Stoop heb ik het MatriXpad bewandeld en mezelf helemaal bevrijd van een aantal traumatische ervaringen die ik op jonge leeftijd had. Elke dag werd ik er wakker mee. Het beïnvloedde stukken van mijn professionele en persoonlijke leven en de manier waarop ik mezelf en mijn leven in het algemeen bekeek. Ik wist wel dat het mijn gedachten waren maar telkens beleefde ik dezelfde dingen opnieuw. Door die herhaling ga je ook echt geloven dat het nog steeds zo is. Feitelijk zit je dan vast in de gebeurtenis uit het verleden, inclusief alle sensaties van dat moment. Met de MatriXmethode was de lastigste ervaring binnen een kwartier volledig geneutraliseerd. De gebeurtenis blijft bestaan, de beleving is veranderd. Ik word er niet meer wakker van en het verhaal beheerst niet langer mijn dagelijkse gedachtenwereld. Dat wens ik voor iedereen. Daarom ben ik de methode gaan bestuderen en mag ik nu zelf mensen helpen terug de regie van hun eigen leven op te pakken.

Maak vandaag nog een afspraak en stap verder in je leven!
Meer info nodig? Stuur ons een mail of bel ons direct met je vraag.


bijna*: wanneer je zwaar verdovende middelen slikt dan ligt er als het ware een sluier over je hersenen heen. Het kan zijn dat je sommige denkprocessen niet kunt uitvoeren of niet voldoende bewust. De medicatie neemt als het ware de regie over en een van de pijlers van de MatriXmethode is nu juist zelf-regie: Jouw beleving, jouw oplossing.

De oplossing zit tussen je oren.
MatriXmethode en Yoga

Wil je meer weten over de matriXmethode? (je ontvangt op verzoek een digiboek met video's).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten