MAAK JE KLAAR VOOR DE TOEKOMST: KRACHTIG - GEZOND - GERUST

Yoga Therapie

Voor specifieke klachten.

Wat kun je verwachten?
Als je bij ons binnenkomt maken we eerst kennis met elkaar. Meestal wordt er een verhaal verteld, gewoon omdat dat wel eens oplucht. Maar uiteindelijk kijken we naar wat het lichaam laat zien op het moment dat je binnenkomt. Jouw lichaam vertelt het echte verhaal. Je houding, je ademhaling, hartritme, spierspanning en relaxatie- en concentratievermogen zijn bijvoorbeeld zaken die veel vertellen over je huidige gezondheidstoestand, zowel geestelijk als lichamelijk. Daar leer je over tijdens de sessies. Je leert wat echt is, en wat niet echt is. En zodra je voelt wat niet echt is kun je het laten gaan en wat echt is gebruiken als startpunt.

Tijdens de sessie wordt het steeds duidelijker welke zaken jou belemmeren om te kunnen zijn wie je graag wil zijn.Het advies bestaat uit oefeningen die je ontspannen en bewuster maken, of je versterken op de plaatsen waar dat nodig is. Je krijgt nieuwe handvatten om je gezondheid in eigen handen te nemen. Dat kan een heel breed advies zijn dat betrekking heeft op je hele levensstijl. Het is geen pad van instant succes, omdat we als mens de neiging hebben om onze successen kleiner te maken en te vergeten en omdat de dingen die tegenvallen een grotere impact op ons hebben. Het vergt tijd om je uit de vicieuze cirkel te halen.

Het goede nieuws? 
Yoga is een zeer uitgebreid, ingenieus systeem, dat zijn doel altijd bereikt, ook als je niet begrijpt waar het allemaal goed voor is. 
Tijdens het proces word je begeleid in elke oefening. Soms doen we ze samen, soms doe je ze alleen. Soms heb je een extra zetje nodig. In alle gevallen ligt de eind-regie steeds bij jou. Er gebeurt niets wat jij niet wil.

Trauma Sensitieve Yoga (TSY)
Door de jaren heen is er een speciale manier van werken ontstaan dat zich vooral goed laat inzetten bij trauma. In combinatie met de MatriXmethode is Trauma Sensitieve Yoga een complete aanpak van een situatie die de persoon in kwestie gevangen houdt in het steeds herbeleven van het verleden, tot zelfs in de meest praktische lagen van het bestaan. Om jezelf vrij te maken uit de grip van je verleden gaan we samen met de grootste sensitiviteit te werk. Je leert je lichaam terug kennen en herwaarderen. En tenslotte leer je het opnieuw besturen, zoals jij dat wil. 
Je krijgt steeds oefeningen mee naar huis. Ze worden opgenomen tijdens de sessie en je krijgt ze in een oefenschema thuis gestuurd. Om gemotiveerd te blijven krijg je ook dagdagelijkse oefeningen mee die jou bewuster maken van je gedachten, emoties en gedrag.

MatriX-methode
Soms (psychosomatische klachten, angsten, trauma's, PTSS) wordt er gebruik gemaakt van speciale hulpmiddelen. De MatriX methode is er zo een. Het is een efficiënte methode die jou helpt de negatieve lading van traumatische gebeurtenissen af te halen. Daardoor staan ze niet meer in de weg van je denken en voelen en kun je de dingen die jij hebt meegemaakt weer neutraal bekijken. Dat je daarbij  je verhaal niet hoeft te vertellen is voor veel mensen een opluchting. Het is een methode, geen therapie. Direct inzetbaar en meetbaar en ook door jezelf toe te passen.
Angst voor de toekomst is ook aan te pakken met de MatriXmethode. En in een traject voor dyslexie/dyscalculie/ADHD/ADD is deze methode een goede ondersteuning en aanvulling.
Wij werken vaak samen met evt. al aanwezige gespecialiseerde begeleiders.
Lees hier meer.


Een individuele sessie plannen we samen. Je stuurt ons een mailtje dat je er graag een boekt en vermeld er je tel.nr bij. Wij bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 

Wat kost het?
Een enkele individuele les kost €80. Contant, liefst gepast, na de sessie te voldoen.


Samenvattend...
  1. Aanmelding: Je maakt een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of door ons een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer. We bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 
  2. We bespreken wanneer je de sessie zou willen plannen. Eenmalig, eens in de 4 of 6 weken, of anders...
  3. We werken ongeveer anderhalf tot 2 uur. 
  4. Je krijgt persoonlijk advies dat je direct kunt toepassen in je dagelijks leven, thuis of in de yogalessen. Zo oefen je zonder extra tijd te verliezen.
  5. Je krijgt een oefenschema of instructies mee om thuis te oefenen en gemotiveerd te blijven.

Aanmelding voor Yoga Therapie

Stuur een email met je telefoonnummer naar dharmahart [at] gmail [punt] com, of vul het vragenschermpje in op de website (hier rechts op de pagina) dan bel ik je terug om een afspraak te maken óf bel ons rechtstreeks: 04 71709059.

Waar is de Yoga Therapie?

De Yoga Trainingen vinden plaats in Yogapraktijk Rode68, Testelt (3272)
of op dinsdag in Diest (3290), in Praktijkhuis In Harmonie, Overstraat 2.


Links naar andere pagina's
Dharmahart Yoga is ook te vinden op www.yogatherapeut-info.be.
MatriXmethode
De kracht van het brein: de oplossing zit tussen jouw oren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten