Met je hoofd, je hart en je lijf terug op één lijn laat je je ziel vanzelf weer terug zingen…

Yoga Therapie

Yoga training voor specifieke klachten.

In de yoga therapie worden technieken en de filosofie van de yoga ingezet als middel om te helen, sterker te worden, om te leren gaan met je (nieuwe) beperkingen etc.


Wat kun je verwachten?
Als je bij ons binnenkomt maken we eerst kennis met elkaar. Meestal hebben we even een gesprekje, om te horen wat je klacht is en wat je graag veranderd ziet. Altijd kijken we naar wat het lichaam laat zien op het moment dat je binnenkomt. Jouw lichaam vertelt het echte verhaal. Je houding, je ademhaling, hartritme, spierspanning en relaxatie- en concentratievermogen zijn bijvoorbeeld allemaal dingen die veel vertellen over je huidige gezondheidstoestand, zowel geestelijk als lichamelijk. Daar leer je over tijdens de sessies. Je leert wat echt is, en wat niet echt is. En zodra je voelt wat niet echt is kun je het laten gaan en wat echt is gebruiken als startpunt. En dat is bij iedereen anders en heel specifiek. Maar er zijn wel methodes die steeds passen op bepaalde groepen van klachten.

Het advies bestaat uit oefeningen die je ontspannen en bewuster maken, of je versterken op de plaatsen waar dat nodig is. Je krijgt nieuwe handvatten om je gezondheid in eigen handen te nemen. Dat kan een heel breed advies zijn dat betrekking heeft op je hele levensstijl. Het is geen pad van instant succes, omdat we als mens de neiging hebben om behaalde successen kleiner te maken en te vergeten en de dingen die tegenvallen tegelijkertijd een grotere impact op ons hebben van we zouden wensen waardoor deze altijd meer aanwezig zijn. Het vergt tijd om jezelf uit de vicieuze cirkel te halen.

Het goede nieuws? 
Yoga is een ingenieus systeem, dat zijn doel altijd bereikt, zelfs als je niet begrijpt wat je aan het doen bent.
Tijdens het proces word je begeleid in elke oefening. Soms doen we ze samen, soms doe je ze alleen. Soms heb je een extra zetje nodig. In alle gevallen ligt de eind-regie steeds bij jou. Er gebeurt niets wat jij niet wil.

Trauma Sensitieve Yoga (TSY)
Door de jaren heen is er een speciale manier van werken ontstaan waar het over het onderwerp trauma en angsten gaat. In combinatie met de MatriXmethode is Trauma Sensitieve Yoga een complete aanpak van een situatie die de persoon in kwestie gevangen houdt in het steeds herbeleven van het verleden, tot zelfs in de meest praktische lagen van je bestaan. Om jezelf vrij te maken uit de grip van je verleden gaan we samen met de grootste sensitiviteit te werk. Je leert je lichaam terug kennen en herwaarderen. En tenslotte leer je het opnieuw besturen, zoals jij dat wil. 
Je krijgt steeds oefeningen mee naar huis. Ze worden opgenomen tijdens de sessie en/of je krijgt ze soms in een oefenschema of filmpje toegestuurd. 

MatriX-methode
Soms (bij psychosomatische klachten, angsten, trauma's, PTSS) wordt er gebruik gemaakt van speciale hulpmiddelen. De MatriX methode is er zo een. Het is een efficiënte methode die jou helpt de negatieve lading van traumatische gebeurtenissen te verwijderen. Daardoor staan ze niet meer in de weg van je denken en voelen en kun je de dingen die jij hebt meegemaakt weer neutraal bekijken. Dat je bij deze methode je verhaal niet hoeft te vertellen is voor veel mensen een opluchting. Het is een methode, geen therapie. Direct inzetbaar en meetbaar en wanneer je begrijpt wat je doet (dat wordt aan je uitgelegd als je dat wenst) kun je het bij jezelf toepassen.
Angst voor de toekomst is ook aan te pakken met de MatriXmethode. Verder is deze methode een goede ondersteuning en aanvulling in een traject voor dyslexie/dyscalculie/ADHD/ADD .
Wij werken vaak samen met evt. al aanwezige gespecialiseerde begeleiders.
Lees hier meer.Een individuele therapie sessie plannen we samen. Je stuurt ons een mailtje dat je er graag een boekt en vermeld er je tel.nr bij. Wij bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 

Wat kost het?
Een enkele individuele sessie kost €60 per uur. Contant, liefst gepast, na de sessie te voldoen. Een eerste sessie duurt altijd anderhalf uur. Daarna maken we samen afspraken die passen bij je doelen, de tijd om je doel te bereiken en je mogelijkheden.


Samenvattend...
  1. Aanmelding: Je maakt een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of door ons een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer. We bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 
  2. We bespreken wanneer je de sessie zou willen plannen. Eenmalig, eens in de 4 of 6 weken, of anders...
  3. We werken meestal ongeveer anderhalf uur.
  4. Je krijgt persoonlijk advies dat je direct kunt toepassen in je dagelijks leven, thuis of in de yogalessen. Zo oefen je zonder extra tijd te verliezen.
  5. Je krijgt een oefenschema of instructies mee om thuis te oefenen en gemotiveerd te blijven.

Aanmelding voor Yoga Therapie

Stuur een email met je telefoonnummer naar dharmahart [at] gmail [punt] com, of vul het vragenschermpje in op de website (hier rechts op de pagina) dan bel ik je terug om een afspraak te maken óf bel ons rechtstreeks: 04 71709059.

Waar is de Yoga Therapie?

De Yoga Trainingen vinden plaats in Yogapraktijk Rode68, Testelt (3272)
of op dinsdag in Diest (3290), in Praktijkhuis In Harmonie, Overstraat 2.


Links naar andere pagina's
Dharmahart Yoga is ook te vinden op www.yogatherapeut-info.be.
MatriXmethode
De kracht van het brein: de oplossing zit tussen jouw oren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten