Met je hoofd, je hart en je lijf terug op één lijn laat je je ziel vanzelf weer terug zingen…

Yoga TrainingYoga Training 

Wanneer is Yoga Training iets voor jou?
Als je graag een verandering maakt in je leven. 
Beter, gezonder, meer in balans, genieten, zonder angst.

In een Yoga Training werken we individueel. 
Grofweg zijn de deelnemers aan een Yoga Training onder te verdelen in 5 groepen. Voor iedereen is een Yoga Training zinvol, maar de praktische aanpak verschilt steeds. Omdat elk individu anders is. Op een ander punt in zijn leven, met een andere aard, een specifiek verlangen of angst. Ieder zijn eigen verhaal. Dat verhaal laten we door jouw lichaam vertellen. En vanaf daar ontdekken we samen wat de eerste stap is naar een andere manier die meer oplevert en minder energie kost.
Lees verder en kijk tot welke groep jij denkt te behoren...

Yoga Training (YT) 
ter ondersteuning van het genezingsproces.

De Yoga filosofie biedt een waardevolle ondersteuning aan elk genezingsproces. Bijvoorbeeld wanneer je herstellende bent van een blessure, operatie, burn-out of depressie. Yoga versterkt de verbinding tussen lichaam en geest, waardoor je als vanzelf weer beter in je vel gaat zitten. 
Onze lesgevers werken veel samen met huisartspraktijken, kinesisten, sporters en welzijnsorganisaties. Yoga krijgt steeds meer de plaats die het verdient als het gaat om het zelf in de hand nemen van je gezondheid. Met de wetenschappelijk ondersteunde ingrediënten als Mindfulness en Ademtraining (o.a. Coherent Breathing en Ademretentie) geraakt yoga langzaam maar zeker uit het zweverige hoekje. Yoga als een totale manier van leven wordt steeds gewoner voor een groeiende groep, gewone mensen, zoals jij en ik. Mensen die regelmatig oefenen voelen zich rustiger. Ze zijn geruster in zichzelf en functioneren beter dan voordat ze aan yoga deden.
Yoga bewijst zijn nut direct in het dagelijks leven. Daarnaast brengt studie van de yogafilosofie en -psychologie een relaxtere houding ten aanzien van het leven op zich. Je leven wordt weer leuk en interessant in plaats van eentonig of frustrerend.

YT voor echte, echte Beginners (met een hoofdletter;).

Je leert de basis van de yoga en leert al snel dat het meer is dan alleen maar lichaamsoefeningen. Je leert hoe je kunt ontspannen en beter kunt ademen. Dat het niet gaat om wat je doet maar om de manier waarop je het doet. Dat het niet gaat om het doel, maar om de weg ernaartoe. De beleving in plaats van de prestatie. Dat is al heel veel informatie. Het zal je helpen om de juiste intentie te zetten om de yogalessen nog beter te laten werken.
Na een individuele les(senreeks) kun je vaak meteen instromen in de groepslessen. Hoe snel dat gebeurt is afhankelijk van je mogelijkheden en vooral van je motivatie. 
Je kunt met een Yoga Training van eens per 6 weken gemakkelijk van beginner naar gevorderde beoefenaar groeien. 

YT voor mensen met weinig regelmaat.

Misschien kun je gewoon nog geen vaste tijd in je agenda vinden om elke week een les te volgen. Dan plan je beter een training in, in een ritme dat jij wel kunt volbrengen. Dat geeft meer voldoening en je boekt ook de resultaten. Vergis je echter niet! Deze werkwijze is voor de doorzetters, want naast de trainingen zul je ook tijd moeten maken voor het oefenen thuis. We kunnen je laten zien hoe je dat het beste organiseert. Onze lesgevers staan zelf midden in het leven en combineren verschillende werkzaamheden, kinderen, sociaal leven en huishouden met yoga. Yoga is een manier van leven voor hen en zij kennen de hindernissen onderweg maar al te goed.

YT voor gevorderde yoga beoefenaars.

Een individuele sessie is een waardevol verdiepingsmoment voor yoga beoefenaars in het algemeen. Je leert bijvoorbeeld wat de diepere werking van een asana is. Of je ontdekt de fijnere werking van de adem door de beoefening van prānāyāma. Of we werken aan een schema om je voor te bereiden op een moeilijke houding die je graag leert. Je ontdekt welk vraagstuk er wérkelijk voor je ligt en op welke manier je hieraan kunt werken vanuit de yogafilosofie en de fysieke beoefening. Altijd is dat een oefening die je geestelijke en lichamelijke bewustwording zal bevorderen en het plezier vergroot in de ontdekkingsreis van het leven. 

Yoga Training voor specifieke klachten. 

Zie Yoga Therapie


Zwangerschap

In het geval van zwangerschap zijn er aangepaste oefenschema's die je helpen voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Ook leren we je hoe je al tijdens de zwangerschap werkt aan een goede voorbereiding op de ademhaling ("De adem en het effect op pijn"). Het is ook een uniek moment om aandacht aan jezelf en je kindje te geven.
Spontane reactie van iemand die onlangs een zwangerschapstraining volgde: 

"Overladen met complimenten door vroedvrouwen en gynaecologe omdat ze het geen 10x per jaar meemaken dat iemand zo beheerst en geconcentreerd bevalt zonder epidurale. Een voorbeeld-bevalling zei de gynaecologe. Het verschil met de eerste keer was voor mij gigantisch!"
😊  

Hoe lang werken we?
Het is intensief werken. Je bent ongeveer 2 uur bezig, zeker de eerste keer als we nog moeten kennismaken. Hou daar van te voren rekening mee in je agenda.

Les mee naar huis
Je krijgt de les of het persoonlijk advies mee naar huis. Je mag ook de les opnemen met je gsm of ander opname-apparaat. Of ik neem het voor je op en kan het naar je toesturen. Niets is verplicht maar thuis regelmatig oefenen is de enige garantie op verbetering.
Om gemotiveerd te blijven krijg je ook dagdagelijkse oefeningen mee die jou inzicht geven in je gedachten, je emoties en je gedrag (en de uiteindelijk consequenties ervan).

Vrijheid
Ook al volg je een Yoga Training bij ons, je bent zeker niet verplicht om je aan te sluiten bij de wekelijkse lessen van Yoga Diest. Als je de taal verstaat en je weet waarover het gaat kun je namelijk overal yogalessen volgen. Onze vereniging geeft je de middelen mee om voortaan elke cursus of workshop op het gebied van yoga zonder problemen te kunnen volgen.

Wat je ook doet, kies gewoon wat het beste bij je past op dit moment in je leven. Dan heb je meer kans van slagen en kun je een blijvende verandering maken.

Yoga Training past zich aan aan jouw agenda...

Een Yoga Training plannen we samen. Je stuurt ons een mailtje dat je graag een personal Yoga Training wilt en vermeldt er je tel.nr bij. Wij bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 

Wat kost het?
Een enkele individuele sessie kost €60 per uur. Contant, liefst gepast, na de sessie te voldoen. Een eerste sessie duurt altijd anderhalf uur. Daarna maken we samen afspraken die passen bij je doelen, de tijd om je doel te bereiken en je mogelijkheden.


Samenvattend...
  1. Aanmelding: Je maakt een afspraak voor een Yoga Training via telefoon of door ons een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer. We bellen je dan terug om een afspraak te plannen. 
  2. We bespreken wanneer je de Yoga Training zou willen plannen. Eenmalig, eens in de 4 of 6 weken, of anders...
  3. We werken ongeveer anderhalf tot 2 uur. 
  4. Je krijgt persoonlijk advies dat je direct kunt toepassen in je dagelijks leven, thuis of in de yogalessen. Zo oefen je zonder extra tijd.
  5. Je krijgt een oefenschema of instructies mee om thuis te oefenen en gemotiveerd te blijven.

Aanmelding voor Yoga Training

Stuur een email met je telefoonnummer naar dharmahart [at] gmail [punt] com, of vul het vragenschermpje in op de website van Yoga Diest, dan bel ik je terug om een afspraak te maken
óf bel ons rechtstreeks: 04 71709059.

Je mag je ook aanmelden door rechts op de pagina je naam en email-adres in te vullen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en je wordt niet gespamd.

Waar is de Yoga Training?

De Yoga Trainingen vinden plaats in Yogapraktijk Rode68, Testelt (3272).


Links naar andere pagina's
Dharmahart Yoga is ook te vinden op www.yogatherapeut-info.be.
MatriXmethode
De kracht van het brein: de oplossing zit tussen jouw oren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten