Je lichaam liegt nooit

Bijgewerkt op: 25 mrt.En toch bedriegt het je regelmatig.

3 voorbeelden.


1. Ik voel me licht in het hoofd, ik heb hartkloppingen, mijn hart lijkt te groot voor mijn borstkas, beetje misselijk, ik sta te wiebelen op m’n benen.


2.

Ik voel me zwaar in mijn bekken en benen, een beetje zoned-out. Mijn onderkaak hangt een beetje, lippen van elkaar, wangen zwaar, ogen halfdicht. Ik heb het warm en er trekt een gewicht aan mijn schouders.


3.

Mijn hart klopt snel, ik voel spanning in de bovenbenen, die verder optrekt vanaf mijn bekkenbodem tot aan mijn kruin. Kriebels op mijn schedel, vlak achter beide oren. Het is alsof ik mijn oren spits. Mijn ogen zien details die ik niet eerder zag, het zijn net telelenzen. Mijn handen zijn 'wakker' en open.Wat valt je op als je deze beschrijvingen leest?

Wat is de impact op jouw lichaam als je deze 3 voorbeelden leest?

Welke emoties horen volgens jou bij resp. 1,2 en 3 ?


Dit is voor de tweede keer het thema van het Dharmahart Café (DH Café) van april.

De datum vind je op de website.
Liefs,
Esther werkt vanuit haar eigen ervaring met complex jeugd trauma. Eeuwige student, gepassioneerd lesgever en therapeut, steeds op zoek naar nieuwe manieren om zoveel mogelijk mensen op een zo aangenaam mogelijke manier te informeren over hoe je je emoties de baas kunt zijn, over dat stemmetje in je hoofd en dat ene wat je hart vervult. Esther is de bedenker van Dharmahart Café, een maandelijkse interactieve workshop via Zoom, waar zij haar persoonlijke ervaringen én kennis deelt vanuit haar eigen keuken. Nieuwe inzichten ontstaan wanneer je ontspannen bent. Word lid van de Dharmahart Trauma community en kom naar het volgende caféMeteen aan de slag te gaan? Leren hoe je een nieuw leven creëert? Niet meer in het verleden blijven hangen? Herkennen wat jou nu tegenhoudt? Doe dan met me mee en schrijf je in voor de cursus: Lanceer jezelf. In 4 weken leer je de basisprincipes zodat je de shift kan gaan maken.

Of vraag je gratis adviesgesprek aan als je niet weet waar je moet beginnen, maar wel voelt dat het nu tijd is. Helemaal vrijblijvend, en ik garandeer je nieuwe inzichten over jezelf.Als eerste elke nieuwe blog van Esther in je mailbox? Schrijf je hieronder in!  ⤵️