top of page

Waar wil je zijn over een jaar?

๐€๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ค ๐ง๐š๐š๐ซ ๐›๐ž๐ง๐ž๐๐ž๐ง ๐ค๐ข๐ฃ๐ค ๐ณ๐ข๐ž ๐ข๐ค ๐ž๐ž๐ง ๐ฌ๐ฅ๐š๐ง๐ค ๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐ค ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐š๐š๐ฆ. ๐Œ๐ข๐ฃ๐ง ๐ก๐ฎ๐ข๐ ๐ฏ๐จ๐ž๐ฅ๐ญ ๐ก๐ž๐ž๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ค๐จ๐ž๐ฅ ๐š๐š๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐Ÿ๐ซ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ž ๐๐ฎ๐ข๐ค ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ. ๐ƒ๐ž ๐›๐ฅ๐จ๐ฎ๐ฌ๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐ข๐ญ ๐ฅ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐จ๐Ÿ...๐ฉ๐ฎ๐ซ๐ž ๐ฅ๐ฎ๐ฑ๐ž! ๐ˆ๐ค ๐ณ๐ข๐ž ๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ง๐ž ๐ณ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž ๐ก๐š๐ง๐๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐›๐ฅ๐จ๐ญ๐ž ๐ฏ๐จ๐ž๐ญ๐ž๐ง. ๐ˆ๐ค ๐ฏ๐จ๐ž๐ฅ ๐ž๐ž๐ง ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ ๐›๐ซ๐ข๐ž๐ฌ๐ฃ๐ž. ๐ƒ๐ž ๐ฅ๐š๐ญ๐ž ๐ณ๐จ๐ง๐ง๐ž๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ฅ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐ ๐ž๐Ÿ๐ข๐ฅ๐ญ๐ž๐ซ๐ ๐›๐ข๐ง๐ง๐ž๐ง. ๐ƒ๐ž ๐ฅ๐ฎ๐œ๐ก๐ญ ๐ซ๐ฎ๐ข๐ค๐ญ ๐ค๐ซ๐ฎ๐ข๐๐ข๐ , ๐ณ๐จ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ค ๐ก๐ž๐ญ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง ๐ง๐จ๐  ๐ข๐ง ๐™๐ฎ๐ข๐-๐„๐ฎ๐ซ๐จ๐ฉ๐š ๐ก๐ž๐› ๐ ๐ž๐ซ๐จ๐ค๐ž๐ง. ๐ˆ๐ค ๐ก๐จ๐จ๐ซ ๐ฐ๐š๐ญ๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ฅ๐ฎ๐ข๐๐ž๐ง. ๐ˆ๐ค ๐ค๐ข๐ฃ๐ค ๐ซ๐จ๐ง๐ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ซ๐ฎ๐ข๐ฆ๐ญ๐ž ๐จ๐ฆ ๐ฆ๐ž ๐ก๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ณ๐ข๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐›๐ฎ๐ซ๐ž๐š๐ฎ๐ญ๐ฃ๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐ฉ๐จ๐ญ๐ฅ๐จ๐จ๐,๐ž๐ž๐ง ๐ฅ๐ž๐ž๐  ๐ฏ๐ž๐ฅ ๐ฉ๐š๐ฉ๐ข๐ž๐ซ. ๐†๐ž๐ž๐ง ๐œ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ฎ๐ญ๐ž๐ซโ€ฆ? ๐‹๐š๐ง๐ ๐ž ๐ฐ๐ข๐ญ๐ญ๐ž ๐ฐ๐š๐ฉ๐ฉ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐๐ž ๐ ๐จ๐ซ๐๐ข๐ฃ๐ง๐ž๐ง. ๐ƒ๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž ๐จ๐ฉ๐ž๐ง๐ฌ๐ฅ๐š๐š๐ง๐๐ž ๐๐ž๐ฎ๐ซ๐ž๐ง ๐ณ๐ข๐ž ๐ข๐ค ๐๐ž ๐ณ๐ž๐ž, ๐จ๐ฆ๐ณ๐จ๐จ๐ฆ๐ ๐๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐ณ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ ๐ฅ๐จ๐จ๐ข๐ž๐ง๐ ๐ฅ๐š๐ง๐๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ ๐ข๐ง ๐ฐ๐š๐ซ๐ฆ๐ž ๐ง๐š๐ณ๐จ๐ฆ๐ž๐ซ๐ค๐ฅ๐ž๐ฎ๐ซ๐ž๐ง. ๐„๐ž๐ง ๐ณ๐ฐ๐ž๐ฆ๐›๐š๐.


๐Œ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ ๐ฅ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ ๐ž๐ง ๐ฐ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐จ๐ฉ ๐ฆ๐ข๐ฃ. ๐–๐ž ๐ก๐ž๐›๐›๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฃ๐. ______________________________________________________________________________________________________________
Wanneer je jezelf alle vrijheid geeft om extravagant, onrealistisch, buitensporig, bovenmatig, excentriek, overdreven te gaan in een voorstelling van de toekomst zijn we vaak niet heel erg specifiek. Soms komen mensen met bedragen die ze willen verdienen per jaar. Maar meestal is de toekomst een vertaling van wat de zintuigen ons voor gevoel geven. Een gevoel van thuishoren, gerust zijn, gelukkig zijn, liefde.


Stel, je laat al je zelf opgelegde beperkingen en kritiek vallenโ€ฆwaar kom je dan?


Toen ik onlangs de vraag kreeg van mijn Coach, kwam ik ook niet erg ver. Regelrecht saai en aangepast was mijn โ€˜droomโ€™ voor de toekomst. Ik kreeg het ook niet uitgeproken en dat was toch wel even schrikken. Schaamte? Ik weet het niet. Ik heb wel een droom. Hem uitspreken vereist blijkbaar enige aanmoediging en goedkeuring. En die moet ik mezelf geven.

Ik merkte dat ik vooral ging โ€˜klagen en zeurenโ€™, dat ik het antwoord niet direct wist. Dat er niks kwam. Mistig, wachten. Coach ging er niet op in. Zelfs niet als ik hardop vaststelde dat ik maar aan het zeuren was. Op een of andere manier vroeg ik daarmee onbewust om goedkeuring.

Als ik het niet hardop gezegd krijg, tegen mezelf, dan is er iets dat mij tegenhoudt.

Werk aan de winkel dus. Blijkbaar moet ik nog wat onderzoek doen naar mezelf en wat ik รฉcht wil. Dรฉ reden om een extra paar ogen en oren te vragen om me daarbij te helpen: Want, waar ben ik nog aan het bullshitten? Wat zie ik zelf niet? Waar is goud te vinden, waar ik het laat liggen? Als Coach een vraag stelt, stel ik mezelf eerst de belangrijkste vraag van alle vragen: Kan ik All Out gaan? Durf ik de schaamte voorbij te gaan? Zo niet, dan moet ik vaststellen dat hier nog iets te leren is en is elk antwoord een poging met middelmatige resultaten.

De vraag, waar ik zou willen zijn, was simpel. Maar, een toekomst creรซren, waar ik zelf enthousiast van word, waar mijn lijf als vanzelf door in beweging komt, bleek toch niet zo eenvoudig. Plotseling-stond-ik-stil. En dat was niet fijn om te ervaren. Maar het heeft wel mijn denken in gang gezet.

Ik mag even in die vraag blijven. En ondertussen creรซer ik verder, want dat is onvermijdelijk.


โ€œWat wil ik nรบ creรซren?โ€

hoorde ik mezelf ineens bijna hardop denken. Deze gedachte voelde op een of andere manier als een kantelpunt.


In m'n eentje was ik nooit tot die conclusie gekomen. En als dat wel zo was geweest, dan had ik er geen actie aan kunnen koppelen. Of had ik het wel opgeschreven in een boekje en het daarna weer vergeten. Dรกรกrom wil ik er de tijd voor nemen. Een afgesproken tijd die in de agenda staat. Het liefst met iemand die getuige wil zijn van mijn geworstel en gewurm om eronder uit te komen. Iemand die mij verantwoordelijk stelt voor wat ik met die tijd doe. Want โ€œik-weet-het-nietโ€ is nutteloos.


Coach helpt mij eraan te herinneren. Elke keer als ik onze afspraak in de agenda voorbij zie komen, krijg ik een duwtje, om ermee bezig te zijn. Het houdt me scherp en het brengt me verder dan ik mijn eigen brein kan brengen.


En,

als ik All Out speel kom ik er altijd lichter uit dan ik erin ging.

Dat brengt me dichter bij waar ik wil zijn. En dat is heel veel waard!(Volgende keer: Wat houdt mij tegen? De demystificatie van het monster dat in de weg stond van mijn gedroomde toekomst. En over de droom waar ik wรฉl van in beweging kom รฉn over mijn commitment om ze waar te maken.)

Foto gemaakt op vakantie aan de Franse westkust, door Ana Ligthart, รฉรฉn van mijn 2 talentvolle dochters die mij vaak inspireren. Liefs,
Eeuwige student, gepassioneerd lesgever, coach en therapeut, steeds op zoek naar nieuwe manieren om zoveel mogelijk mensen moeiteloos te laten stralen vanuit hun essentie en zonder enige beperking een schitterende toekomst te creรซren. Esther is de bedenker van Het Butterfly Experiment, the magic of creation. Maandelijkse interactieve workshop via Zoom. Een ontspannen startplek voor het leven waar je naar verlangt. Weet je niet waar je moet beginnen? Word lid van de Dharmahart Playground community en kom naar de volgende Butterfly sessie


๐Ÿ”ฅ Meteen aan de slag? Leren hoe je een nieuw leven creรซert? Niet meer in het verleden blijven hangen? Herkennen wat jou nu tegenhoudt? Doe dan met me mee en schrijf je in voor de cursus: Lanceer jezelf. In 4 weken leer je de basisprincipes zodat jij de shift kan gaan maken.

๐Ÿงก Of vraag je gratis adviesgesprek aan als je niet weet waar je moet beginnen, maar wel voelt dat het nu tijd is. Helemaal vrijblijvend, nieuwe inzichten gegarandeerd.

Comments


Als eerste elke nieuwe blog van Esther in je mailbox? Schrijf je hieronder in!  โคต๏ธ

โ€‹

bottom of page